Luxusautó szalonok Budapesten

2019. 11. 08. | Speed

Az autók szerelmesei már Budapesten is megtalálhatják kedvenc márkáik színes tárházát. Az utóbbi években több sport- és luxusautó szalon nyílt a városban.

Budapest neve egyre több helyen felbukkan a különböző ranglistákon, ezáltal minden nappal népszerűbbé válik a magyar főváros. Rengeteg új cég és vállalkozás nyitja meg kapuit hazánkban, ezáltal a luxuscikkek és szolgáltatások száma is megemelkedett. Az utóbbi években több luxuskategóriás autó szalon is nyílt Magyarországon, mi pedig összeállítottunk egy listát róluk.

Porsche

A Porche sportautó szalonok régóta szép számban jelen vannak Budapest több pontján. Ez az elegáns autó nagy népszerűségnek örvend világszerte. A Porsche függetlenül gyárt nagy teljesítményű sportautókat. A márka neve a sport- és versenyautók szinonimájává vált mára.

Ferdinand Porsche és fia, Ferdinand (Ferry) alapították a céget. Az első üzletet 1948-ban nyitották meg, több mint 200 ember dolgozott itt abban az időben. A Porsche a gyors mozgásképesség mellett a kényelmet és a megbízhatóságot is képes biztosítani. Az első teljesen elektromos autó érkezését 2018-ban hirdették ki, ennek a modellnek a neve Taycan.

Ferrari

 

A Ferrari egy ikonikus sportautó, és Európa több városához hasonlóan Budapesten is található egy showroom, ahol megtekinthetjük a kiállított modelleket.

A Ferrari története egészen 1947-ig nyúlik vissza, amikor az első kocsit megépítették a Ferrari márkanév alatt Maranellóban. Ezt a modellt 125 S-nek hívták. Az 1950-es év rengeteg változást hozott, a Ferrari sorra nyerte a díjakat, így a Scudera Ferrari lett a legsikeresebb csapat a Formula 1 történetében. A Ferrari nevet ekkor már mindenki ismerte a világon, az 1950-es és 1960-as évek között triplázódtak az eladásaik. Napjainkban a Ferrari Kínában, Közép-Keleten, Japánban és az Egyesült Államokban is jelen van Európa mellett. A modellek a kényelmestől a sportosig megtalálhatóak a kínálatban, azonban mindegyik az elvárható Ferrari teljesítményt kínálja.

Aston Martin

 

Az Aston Martin luxusautó márka is megnyitja kapuit Budapesten 2020 első felében. Az Aston Martin független gyártócég a Gablini Group partnere. Az Aston Martin lehet Budapesten a Ferrari közvetlen riválisa. Az előbbiből 9 autót adtak el eddig Magyarországon, az Aston Martin 10-20-30 autó eladására számít évente.

Az Aston Martin közel 100 éve foglalkozik magas minőségű sportautók gyártásával. Az első autót 1913-ban hozta létre Lionel Martin és Robert Bamford. Egy olyan autót akartak létrehozni, amit egyedülálló élmény vezetni és lélegzetelállító megpillantani. A név mögött Martin hegyi versenyek iránti szeretete állt. Az ő keresztneve és az Aston Clinton verseny ihlették a márka elnevezését. Az Aston Martin piacra dobott egy elektromos autót, a Rapide E-t.

Maserati

 

Az egyszerre családi és sport autóként is kiválóan funkciónáló, nagy múltra visszatekintő Maserati is rendelkezik budapesti szalonnal.

Az Officine Maseratit 1914-ben alapították Bolognában a Maserati testvérek. Azóta a nap óta a Maserati fontos szerepet játszik a sportautók fejlődésében és történetük alakulásában. A vállalat karakterének fejlődését befolyásolta a pályán és az utakon, valamint a kihívást jelentő időben való megfelelés. A Maserati helyi kontextusban indult, de fontos nemzetközi szereplővé nőtte ki magát a sportautók körében.

Jaguar

  

 A Jaguar szerelmeseinek sem kell messzire menniük, ha új autót akarnak, hiszen a szalon és a szerviz is a Budaörsi úton találhatók.

A jaguár 80 éve van jelen a piacon. Jellegzetes tervezése és dizájnja az, ami egyedivé teszi ezt az autót. Ugyan az első modell megtervezése és kivitelezése 1935-re tehető, a márka végleges neve csak tíz évvel később a háború után, 1945-ben született meg, előtte egyszerűen SS-nek nevezték.

Bentley

 

A Bentley is több mint száz éve foglalja el az őt megillető helyet a versenyautók listáján. A mozivásznon mindig az eleganciával és a tökéletességgel párosítják ezt a márkát. Csakúgy, mint a többi márka, a Bentley is sok figyelmet fordít a versenyekben kompetens autók forgalmazására. Minden verseny elősegíti azt, hogy a modelleket tovább fejlesszék és a jövő autói egyre jobban tudjanak alkalmazkodni az igényekhez.

Tesla   

 

Az elektromos autók egyre inkább teret hódítanak a 21. században, így a Teslát sem lehet kihagyni a felsorolásból. Budapesten nem rég nyílt meg a Tesla Universal szalonja, azonban a lista többi szereplőjétől eltérően sajnos nem vásárlásra lett kialakítva. Az ide látogatók kipróbálhatják és megnézhetik a különböző modelleket, azonban csak a megrendelésükre van lehetőség, a kiszállításuk pedig a modelltől függően 1 hónaptól két évig is eltarthat.

       

Szerző: Urbancsek Dóra

(Fotók : szalonok fotói, unsplash)

További érdekes cikkek