7 magánsziget, amit bárki megvásárolhat

2019. 07. 26. | Travel

Szeretnél elmenni nyaralni, de eleged van a tömegből? Öt percet kell várni a bárpultnál, hogy sorra kerülj? Ki nem állhatod, mikor az étteremben neveletlen gyereksereg fogócskázik üvöltve? Vagy csak szeretnél elvonulni egy kicsit a világ zajától és élvezni a csöndet a tengerparton? Sajnos akár a tenerifei Las Teresitas strandot, akár a Santorinin levő Perissza plázst választjuk, garantált, hogy turisták tömegei lepik el a partot. Nem marad más lehetőség:

Vegyünk egy szigetet!

 

Amellett, hogy így teljes mértékben kiélvezhetjük a nyugalmat, sokkal jobban lehet vele menőzni, mint a nagymama balatoni apartmanjával. Alapvetően ilyenkor mindenkinek a dollárjelek kezdenek el pörögni a szeme előtt, azonban már egy pesti belvárosi lakás áráért vehetünk magunknak egy saját szigetet! Tény, ezért az összegért még nem egy hightech luxusingatlanos birtokunk lesz egy turistaparadicsomban, de cserébe érintetlen vidék és csend fog fogadni bennünket. Aki az előbbiekre vágyik, annak már az átlag feletti anyagi lehetőségekkel kell rendelkeznie.

Ha kezdők vagyunk a szigetvásárlásban, akkor célszerű átgondolni és feltenni pár kérdést, ami azért egy átlagos ingatlanvásárlásnál nem szokott felmerülni:

  • Van-e édesvíz a földdarabon?
  • Megoldott-e az energiaellátás?
  • Milyen messze esik a legközelebbi szárazföldtől/repülőtértől/trafiktól? Bár, ha már vettünk egy szigetet, akkor igazán kispályás lenne, ha nem vennénk mellé egy helikoptert is. Ugye nem szeretnénk, ha az új szomszédok összekuncognának a hátunk mögött, hogy milyen szűkmarkúak vagyunk?
  • Van-e a területen bármilyen felépítmény? Esetleg olyan antik rom, aminek az eltakarításáért kapunk egy igen goromba levelet az UNESCO Világörökségi Bizottságától?
  • Vannak-e ott állatok? Esetleg védett/mérges fajok is előfordulnak?
  • A korábbiakban tapasztaltak-e bármilyen parajelenséget?
    Ezen akár mosolyoghatnánk is, azonban az adriai tengeren, Dubrovnikhoz közeli Daksa szigetén többen is szellemeket véltek látni, ugyanis állítólag a II. világháború után meglincseltek több tucat nemzeti szocialistának kikiáltott embert, s az ő lelkeik visszajárnak kísérteni. Hogy nincs minden rendben a területtel, azt az is bizonyítja, hogy sokáig eladósorban volt, s a korábbi 5 millióról már 2 millió euróra leengedték az árát.

A mostani cikkünk a legolcsóbb magánszigeteket gyűjti össze, szem előtt tartva, hogy bele kell férjen a büdzsébe a helikopternek is (mégse szóljanak már meg a szomszédék ugye…).
A felső limit az az 500 ezer amerikai dollár, avagy cirka 140 millió forint. (A valutaváltásnál a cikk megírása alatti árfolyamokat vettem alapul, ez idővel változhat!)

Motu Tohepuku – Francia Polinézia

USD 444 995 ~ HUF 126 000 000

Igazi álomba illő kis szigetecske, a környékre jellemző fehér homokkal és türkizkék vízzel. Tökéletes környezet búvárkodáshoz, snorkingoláshoz. A sziget teljes mértékben érintetlen, nincs rajta semmi felépítmény.

Howard Island – Egyesült Államok

USD 449 000 ~ HUF 127 000 000

Az Egyesült Államokat és Kanadát elválasztó Nagy Tavak egyikén, a Huron tavon ringó szigetecske maga a nyugalom szigete. Saját kis kikötővel, illetve egy kis faházzal várja az új gazdáját.

Motu Matatahi – Francia Polinézia

USD 261 761 ~ HUF 74 000 000

Valahol félúton Dél-Amerika és Ausztrália között helyezkedik el a földdarab, itt biztos nem fog áthallatszódni, ha porszívózik a szomszéd. A hirdetés szerint egy órára fekszik a legközelebbi reptér. Az mondjuk nem derül ki, hogy repülővel, vagy teleporttal…

Deadman Caye .699acres – Belize

USD 249 000 ~ HUF 70 000 000

Ez tipikusan az a szigetecske, ahol Jack Sparrow (kapitány!) rumkészletet dugdos, majd ha az elfogyott, lelép pár teknős segítségével. A szigeten a kókuszfák és a mangrove bozótos árnyékában csatlakozhatunk a világ legrosszabb kalózához egy hűsítő erejéig.

Mannions Island – Írország

USD 167 336 ~ HUF 47 000 000

Ebben az árkategóriában az egyedüli európai földdarabka. Szó szerint „darabka”, mert mindösszesen egy 200 méter hosszú földsávot kapunk ezért a pénzért, amin minimális növényzeten kívül semmi sincs.

Secret Island – Belize

USD 350 000 ~ HUF 99 000 000

A Titokzatos Sziget egészen közel fekszik az amerikai szárazföldhöz, felszínét pedig vörös és fekete mangrove fák borítják. A parttól 25-30 méterig be lehet gyalogolni a ragyogóan tiszta óceánba, ugyanis térdig ér csak a víz.

Spuhn Island Lots – Egyesült államok

USD 169 900 ~ HUF 48 000 000

Mivel közel van a parthoz, így az állatvilág zavartalanul át tud úszni a szárazulatra, így az Alaszkára jellemző titokzatos sűrű fenyvesekben túrázva szarvasokba is botolhatunk. Viszont közel van a civilizációhoz is, így könnyedén vissza lehet térni az urbánus területekre.

Befektetőknek is remek lehetőség a szigetvásárlás, ugyanis ha egy kicsit mélyebben a zsebünkbe tudnak nyúlni és egy frekventált övezetben fekvő területen felépítettnek egy igazi luxusvillát, akkor már csak fel kell adni a hirdetést és várni bankszámlánk egyenlegének növekedését.

A milliárdos Richard Branson is ezt a példát követte, s most napi kb. 50 ezer dollárért adja ki a saját mini-paradicsomát. Ebben a borsos árban benne van egy 10 fős személyzet is, akik egész nap lesik a vendégek minden kívánságát.

Akinek felkeltettem az érdeklődését, annak tudom ajánlani a Private Islands Online oldalt, ahol már 10 éve foglalkoznak szigetek el- és kiadásával. Itt kedvünkre böngészhetünk a számtalan ajánlat között.

Szerző: Pusztai Péter

(Fotók : privateislandsonline.com)

További érdekes cikkek