Az 5 legfelkapottabb budapesti étterem a villásreggelik szerelmeseinek

2019. 11. 20. | Gastro

A villásreggeli, vagy másik nevén „brunch”, egyre több étterem profiljában hódít teret magának. A nap legfontosabb étkezésének elköltésére megannyi hely létezik,  mi ezek közül gyűjtöttük nektek össze az öt legjobbat.

Á La Maison Grand

Az Á La Maison Grand, vagy közismertebb nevén Á La Maison, egy kifejezetten reggelire és villásreggelire specializálódott hely. A város legkedveltebb részén, elegáns környezetben költhetjük el napunk első étkezését. A kifinomult díszlet és a fehér márványasztalok párizsi étterem érzetét keltik bennünk. A kiszolgálás kifogástalan, a pincérek mindig gondoskodnak arról, hogy vendégeik jól érezzék magukat.

Az étlapon a hagyományos tojásételek több variációja mellett superfoodokat és különböző nációk ételkülönlegességeit is megtalálhatjuk. A hely híres a palacsinta, goffri és french toast költeményeiről, amik között biztosan mindenki talál kedvére valót. Az étteremben vegetáriánus és gluténmentes ételeket is készítenek, és a kiskedvenceket is szívesen látják. Minden nap reggel nyolcig van lehetőség az asztalfoglalásra.

Börze Kávéház Étterem

A Börze egy tágas, ízlésesen berendezett belvárosi étterem, melyet a helyiek épp olyan szívesen látogatnak, mint a turisták. Reggeltől nyitva áll a látogatók számára, így mind reggeli, mind ebéd, mind pedig vacsora céljára kitűnő választás.

Az étlapon a hagyományos villásreggelire jellemző ételeket találjuk, kiváló minőségben. Akik reggelente szeretik a roppanós virslit vagy az Eggs Benedictet egy jó kávé kíséretében élvezni csodaszép környezetben, azok számára ideális választás az egykori tőzsdeépület. A nap többi szakában is ízletes ételeket kóstolhatunk itt. Az étterem ízvilágában leginkább a magyar konyha dominál.

Toprum

A Toprum Skybar a Hotel Rum hetedik emeletén helyezkedik el, ezáltal csodálatos panoráma nyílik a városra. Az idelátgatók az év minden napján élvezhetik a bár adta lehetőségeket, ugyanis télen üvegtetőt állítanak, ezzel biztosítva a meleget, míg nyáron a szabad ég alatt sütkérezhetünk.

Az itt felszolgált villásreggeli az egészséges életmódra fekteti a hangsúlyt, így a superfoodok és a glutén mentes, vitaminban gazdag ételek nagy számban megtalálhatók a kínálatban. A tojásételek mellett megannyi különlegesség szerepel az étlapon, a kínai levesen keresztül a kagylóig. A hely vonzerejéhez tartozik a hatalmas koktélválaszték és a házi forrócsokoládé is. Szerdánként a villásreggelihez élő jazz zene is párosul.

Felix Kitchen and Bar

A Felix Kitchen and Bar a régi várkert bazár helyén található. Meseszép épülete egyszerre ötvözi a hagyományos és modern építészetet kívülről és belülről egyaránt. Az épület külleméhez remekül illik a kiváló kiszolgálás és vendégközpontúság.

A nap bármelyik részében látogatunk ide mindig kellemes élményben lehet részünk. Az ételek kiváló minősége és a szakácsok gyakorlata sosem okoz csalódást. A villásreggelinkhez választhatunk akár izgalmas tészta, goffrival felszolgált kacsa vagy hagyományos tojásételek közül. Az étterem egyik legkedveltebb fogása az aranygaluska vanília mártással, sós karamella fagylalttal. A reggeli koktélok kedvelői itt izgalmas újdonságokkal találkozhatnak.

Déryné Bisztró

Budapest egyik legelitebb étterme a Déryné Bisztró, amelyet előszeretettel látogatnak politikusok és hírességek 1910 óta. Az étterem reggeltől késő estig nyitva tart, megannyi esemény, élő zenés koncert és borkóstoló jellemző rá. A hely stílusa elegáns, a múltat idézi, így nem meglepő, hogy minden korosztály szívesen jár ide.

Természetesen itt is elmaradhatatlan része a villásreggeli az ételkínálatnak. Mind francia, mind angol, mind pedig magyar ételkülönlegességek szerepelnek az étlapon, a szakács mindig nagy gondot fordít az ételek ízléses tálalására. Eggs Benedict, avokádós pirítós és angol reggeli is szerepel a menün, egészen délután négy óráig van lehetőségünk villásreggeli rendelésére.

Szerző: Urbancsek Dóra

(Fotók : a helyek weboldala)

További érdekes cikkek