10 gyönyörű golfpálya a Föld körül

2019. 09. 09. | Kult, Sport, Travel

Vannak sportok, amik könnyed eleganciát, kifinomultságot sugallnak, és nem azért mert egyáltalán nem igényelnek megfelelő felkészültséget, fizikumot, hanem mert a mozdulatok, a környezet egyszerűen és röviden összefoglalva: stílusos. Ilyen sport a golf.

Cikkünkben bemutatunk a leggyönyörűbb golfpályák közül tízet. Csak rá kell nézni ezekre a képekre, és máris megjelenik előttünk a kép: kellemes napsütés, lágy szellő, friss és tiszta levegő. A következő lyukra koncentrálva, karod meghosszabbításaként lendül az ütő, a labda pedig messzire száll. Egy pillanatra eltűnik a szemed elől, hogy a végén olyan közel érjen földet a kiszemelt lyukhoz, hogy onnan már csak tényleg egy fuvallat kell, hogy beessen…vajon beesik?

Olvasd el bejegyzésünk, és válaszd ki következő, bakancslistás pályád!

Villingili golfpálya, Maldív-szigetek

 

A Shangri-La Hotel működteti a 9 lyukú pályát a Maldív-szigeteken, ami ideális kezdő és gyakorlott játékosoknak is. A Villingili-sziget déli csücskén, 7,5 hektáron terül el, gyönyörű pálmafák és burjánzó növények között. A szélét a türkizkék óceán és finom fehér homokos tengerpart szegélyezi.

Finca Cortesin, Spanyolország

 

A Cabell Robinson által tervezett 18 lyukú bajnoki pálya Malagán csodás környezet biztosít a sport kedvelőinek. A pálya számos világverseny helyszínéül is szolgált már, és Spanyolországban először környezetbarát Bermuda fűvel telepítették be. A csodás, mediterrán tájba illeszkedő pályák szolgáltatásait az ország legjobbjának szavazták a Golf Digest magazin olvasói és szakértői.

Majlis golfpálya, Egyesült Arab Emirátusok

 

Az Emirates Golf Club zászlóshajója a 18 lyukú Majlis bajnoki pálya a Közel-Kelet első füves pályája, neve arab nyelven annyit tesz: találkozási pont. Gyönyörű, buja növényzet és kis tavak váltakoznak, a különleges hátteret pedig Dubai felhőkarcolói biztosítják a játékhoz.

Seacliff Resort & Spa, Zanzibar

 

A sziget egyetlen golfpályája, csodás környezetben fekszik. A 9 lyukú Matkoich pálya minden sportkedvelőnek tökéletes kikapcsolódást nyújt, a lyukak közül több az óceán partja mentén található. Profi tréner is a szállóvendégek rendelkezésére áll, ha csiszolnák a játékstílusukat.

Seacliff Resort & Spa, Zanzibar

 

A sziget egyetlen golfpályája, csodás környezetben fekszik. A 9 lyukú Matkoich pálya minden sportkedvelőnek tökéletes kikapcsolódást nyújt, a lyukak közül több az óceán partja mentén található. Profi tréner is a szállóvendégek rendelkezésére áll, ha csiszolnák a játékstílusukat.

Arabella Golf Club, Fokváros

 

A Dél-Afrikai Köztársaság másik gyöngyszeme, az Arabella pályáit Peter Matkovich tervezte, és olyan hírességek kedvence, mint Samuel L Jackson, vagy Ernie Els profi golfjátékos. A 18 lyukú pályán trükkös homokcsapdák nehezítik a játékot.

Sentosa Golf Club, Szingapúr

 

A Singapore Open helyszíneként is szolgáló profi pályákat a Golf Digest beválasztotta a világ 100 legjobbja közé. Két részből áll: a Serapong és a New Tanjong.  A Serapong igazi bajnok pálya, tavakkal és nehezített szakaszokkal, míg a New Tanjong csodás kilátást biztosít a városra, exkluzív környezetet teremtve a játéknak.

LaLiT Golf Resort & Spa, Goa

 

A LaLiT a Talpon folyó torkolatánál fekszik, gyönyörű kilátással az Arab-tengerre. A portugál-barokk stílusú üdülőhely 9 lyukú pályáját Alister Mackenzie tervezte, és egész évben az Indiára oly jellemző vendégszeretettel várja a sportolni vágyókat. A játékot trükkös tengeri szelek teszik még élvezetesebbé.

Troia Golf Resort, Portugália

 

A 18 lyukú pálya a történelmi Trója romjai köré épült, és a Rolex szerint 2011-ben a világ egyik legjobb pályája volt. A pályákat körülölelő természet tökéletes hátteret biztosít a bajnoki mérkőzéseknek, és a baráti meccseknek is.

Augusta National Golf Club, Kalifornia

 

Ha valami igazán exkluzív, akkor az Augusta az. A közismerten férfiklub csak nemrég nyitotta a hölygek felé, olyan ismert nők kerültek be a nagyjából 300 tag közé, mint Condoleezza Rice, korábbi államtitkár, Darla Moore bank mágnás, vagy az IBM vezérigazgatója, Ginni Rometty. A tagsági díj évi 250.000 dollártól indul, a pályákat Alister Mackenzie tervezte, és a gyönyörű környezetben olyan hírességekkel játszhatnak együtt a szerencsések, mint Bill Gates, Warren Buffett, vagy Tiger Woods.

Szerző: Szél Anna

(Fotók : a golfklubok weboldala)

További érdekes cikkek