Mutatunk 7 megvásárolható kastélyt külföldön

2019. 11. 06. | Kult

Az előző, eladó kúriákkal foglalkozó cikkünkben bemutattunk pár eladósorba került ingatlant, most pedig megnézzük, hogy mik szerepelnek a határon túli kastély-palettán. Ha szeretnél igazi nagyvilági playboy lenni, akkor itt egy válogatás pár külföldi kégliről.

Schaloen Kastély / Oud-Valkenburg (Hollandia)          

Telek: 1 hektár – 5 szoba ~ 6 651 761 USD ~ 1 910 000 000 HUF

 

Németalföld déli csücskében található és egy 400 hektáros természetvédelmi területen fekszik, szóval, ha a csajod nem lakatos, akkor kizárt, hogy flexelésre ébredj. A van Hulsberg család építette 1200 körül védelmi céllal, mert akkoriban még a helyi grófok és hercegek zsoldosokkal rendezték le a különböző nézetletéréseiket, ezért a falak két méter vastagok, az ajtók pedig 10 centi vastag tölgyfából vannak. Ezek és várat körülölelő vizesárok ellenére a későbbiekben érkező hadseregek miatt itt-ott újra kellett építeni, illetve bőívtették az infrastruktúrát is. Napjainkban felújítva várja lakóit.

French Chateau / Saint Pierre d’Albigny (Franciaország)        

Telek: 1 hektár – 10 szoba ~ 4 675 000 USD ~ 1 338 500 000 HUF

Itt már konkrétan egy erődöt kapunk a pénzünkért az Alpokban, méghozzá lélegzetelállító kilátással a hegyekre és az alatta elterülő völgyre. 11. században épült három emeletes fellegvárat szintén védelmi célokból építették, de a 19 században teljesen felújították.

Névtelen Kastély / Cayambe (Ecuador)      

Telek: 28.5 hektár – 50 szoba ~ 8 000 000 USD ~ 2 301 360 000 HUF

Nem elírás, az épület tényleg több mint 10 000 négyzetméter! Nem fukarkodtak a szobákkal sem, az 50 szoba mellett 60 fürdő is helyet kapott.  Gondoltak arra, hogy az időjárástól függetlenül át tudjanak jönni a barátok egy medencés partira, mert van egy fedett és egy kültéri is. A kertben ciprusok és eukaliptuszfák ligetében, szökőkutak mellett hűsölhetünk a görög és római mitológiai alakok és híres ecuadoriak szobrai közt. A helyi iparművészek keze nyomát viseli a beltér is: fa és márványszobrok, domborművek díszítik az enteriőrt.       
Kirándulni is lehet a közelben, ugyanis az ingatlantól 10-15 kilométerre fekszik Ecuador harmadik legmagasabb hegye, a Cayambe vulkán.   

Holyrood Castle / Sandymount (Írország)    

Telek:  – 8 szoba ~ 2 792 000 USD ~ 803 174 000 HUF

A magasba törő, szürkés falaival inkább úgy fest, mintha az Addams Family épített volna magának egy bérházat. Azonban mihelyst közelebbről megvizsgáljuk a kastélyt, s belépünk, megláthatjuk, hogy a tulajdonos ízlése teljesen szembement a rémséges családéval, ugyanis a legmodernebb divat szerint, s néhol már-már kaleidoszkopikus színkavalkáddal rendezte be. A tetőn fedett jakuzzi és egy kis zöld oázis segít kikapcsolódni.

Seafield House / Dublin (Írország)   

Telek: 32 hektár – 8 szoba ~ 11 160 000 USD ~ 3 210 397 000 HUF

Dublinban áll a következő kúriánk, még anno 1730-as években építette az akkori városbíró. Az építész, Sir Edward Lovett Pearce volt, az ír palladizmus atyja, akinek nevéhez fűződik az Ír Parlament épülete is.

Palladzimus egy építészeti stílus, amely az antik görög és római templomok összképét idézi. Törekszik a szimmetriára, előszeretettel használja a timpanont, s alapvetően a klasszikus szentélyek arányait, perspektíváját veszi alapul.       

A mester itt is elsütötte az grandiózus oszlopok keretezte bejárati ajtó koncepcióját, ezáltal készítve fel a belépőt a kastély csodáira. A belő terekben is végigkísér minket Hellász hangulata, ókort idéző freskók és szobrok tekintenek le ránk, éreztetve azt, hogy ők még akkor is itt fognak strázsálni, mikor mi már beadtuk a kulcsot.

Palace Granada / Marrakesh (Marokkó)  

2 hektár – 5 szoba – ? USD

Itt az eladó nem írta ki a vételi árat, attól félek nem azért, hogy a török bazárban megszokott alkudozással jussunk közös nevezőre.   
A palota homlokzatát és berendezését a keleti építészeti motívumok uralják, olyannyira, hogy már-már hiányoljuk belőle a csodalámpást, mint egy amolyan enteriőr easter egg-et. Az aktív kikapcsolódásban a táncterem és bárpult, a passzív rekreációban a gyógyfürdő, vagy a rózsakert segíti majd a leendő tulajdonost. A kertben medence és teniszpálya várja a mozgás szerelmeseit.

Ter Borch Kastély / Roosteren (Hollandia)

3.5 hektár – 10 szoba ~ 6 253 500 USD ~ 1 790 440 000 HUF

A kúria az 1880-as években, neoreneszánsz stílusban épült, de a millennium alkalmából restaurálták, s elnyerte régi fényét ismét. A felújítás során szerintünk sajnos túl sokat áldoztak fel a modernitás oltárán a korábbi atmoszférából, de ezáltal sokkal fiatalosabb és harsányabb összképet kapott. A medence és szauna is új elem, mint ahogy a 165 nm2 garázs is, ami egy grandiózus autóparknak szolgálhat otthonul.  

Ha épp lakásvásárlás előtt állunk, s érzünk magunkban elég kalandvágyat és vásárlóerőt, akkor az alábbi oldalakon tudunk böngészni a további eladó ingatlanok között:     https://www.christiesrealestate.com/ ;  https://www.prestigeproperty.co.uk/

Szerző: Pusztai Péter

(Fotók : kastélyok oldalai)

További érdekes cikkek