Digitális detoxtra van szükséged? Van 3+1 tuti tippünk!

2019. 08. 04. | Tech, Travel

Szinte észrevétlenül kúszott be az életedbe a technika, az okostelefon korlátlan mobilinternettel, a pehelykönnyű laptop extra hosszú üzemidővel, a villámgyors internet a melóhelyen, és az otthonodban. Mindenhol elérhető vagy, és a munkahelyi feladatok mindig utolérnek, ha pedig végre kiszakítod magad az “ezt még gyorsan megválaszolom” mókuskerekéből, lefekvéshez viszed magaddal hű társad: a közösségi oldalak hírfolyamait.
Olvass tovább, és megtudhatod, hova érdemes menekülni a szűnni nem akaró pittyegés elől!

A folyamatos készenlét, a mérhetetlen mennyiségű befelé áramló információ igenis rossz hatással van ránk: frusztrálttá tesz, fáradttá, ingerlékennyé. Csökken a teljesítmény, romlik az alvás minősége, a túl tökéletes Insta-szelfik pedig önértékelési problémákhoz, de minimum bizonytalansághoz vezetnek…éppen ideje egy kicsit elvonulni, elszakadni az online világtól. Nem kell örökre szakítanod a telóval és a laptoppal, csak töltsetek külön egy kis időt. Jót fog tenni a kapcsolatotoknak!

Kezdésnek nem is kell messzire menni: a Zemplén dús zöld erdeiben bújik meg a Kőkapu. Választhatsz klasszikus hotelszoba, vadászkastély és rönkház szállást is, van wellness-részlegük és mindezt mesés, tiszta levegőjű, wifi-mentes övezetben élvezheted. Túrázz, pihenj, olvass el egy (vagy több) jó könyvet, ideális hely a feltöltődéshez!

Kicsit távolabb menekülnél, mondjuk Olaszországig? Irány Parrano, egy csodás kis középkori település, és a környező hegyekben található egykori kolostor, Eremito. A félig a hegybe nyúló celláiban most puritán, de kényelmes szobákat alakítottak ki. A közös helyiségek hangulata egészen különleges, a környék pedig csodás kirándulási lehetőségekkel hívogat! Nincs telefon, TV, wifi. Itt csak befelé figyelj, jógázhatsz, túrázhatsz, istenigazából kikapcsolódhatsz.

Szereted a tenger illatát, könnyebben lazítanál egy napsütötte hegyoldalban, a hullámzó vizet nézve? Akkor a Te búvóhelyed a Grace Hotel, Santorini szigetén! Belépéskor a mosolygós recepciós elkéri digitális eszközeidet, elzárja őket egy széfbe, és vigyáz rájuk, amíg Te pihensz. És hogy hogyan örökíted meg akkor ezt a csodás kilátást? A szobákban várni fog minden vendéget egy retro Polaroid fényképezőgép! Ahány féle kényeztető programmal várnak, az a pár kép, amit így csinálhatsz, bőven elég is lesz: minden nap jóga, masszázs, fűtött medence és jakuzzi , menüdet pedig a díjnyertes Santoro étterem mesterszakácsai állítják össze. Kinek kell itt céges e-mail és Facebook videó???

Még messzebb mennél, szinte le a Föld színéről? Mexikóban is tudunk egy jó helyet, az 1940-ben nyílt Rancho de la Puerta-t. Mesés környezetben pihenhestz, tornázhatsz, jógázhatsz, számtalan masszázs-fajtával kényeztetheted magad, de akár kézműves foglalkozásokon is részt vehetsz. Itt senkinél nem fogsz mobilt látni! Bár néhány kisebb közös helyiségben elérhető a wifi (vészhelyzet esetére), de hidd el, itt könnyű lesz megfeledkezni róla! Egy hosszú túra után töltsd fel energia raktáraidat az autentikus mexikói konyha finomságaival, és lazítsd el izmaidat a jakuzziban. Maga a mennyország!

Szerző: Szél Anna

(Fotók : unsplash.com ; a szállások saját oldalai)

További érdekes cikkek