Ízek, harmónia, misztikum – a tradicionális japán konyha Budán

2019. 08. 08. | Gastro

Legtöbbünk fejében egy meseszerű kép él Japánról: cseresznyefavirágzás, shinto szentélyek, pontosság és precizitás, udvariasság mindenek előtt. Ha mindig is vonzott a felkelő nap országának semmihez sem hasonlítható, csodálatos világa, akkor a legegyszerűbb a konyhájával kezdeni a megismerkedést. Ízleld meg az igazi Japánt, foglalj asztalt a Fuji Japán Étterembe, Magyarország első japán éttermébe!

A japán konyha nem csak sushi, miso leves és szaké. Olyan ízkombinációkkal, olyan étel-, és italkülönlegességekkel találkozhatunk, amibe belebizsereg minden érzékszervünk: a látvány, az illatok, az ízek, a textúrák, az előttünk, főzőasztalon készülő sukiyaki sistergése…

Kiváló alapanyagokból lehet csak első osztályú fogásokat készíteni, és ebből 1991 óta nem engednek az étterem konyháján, a Fuji Japán Étterem séfje ebben nem ismer kompromisszumot. Első osztályú csirke-, és marhahúsból készülő ételek színesítik a kínálatot, számtalan különböző friss tengeri hal és rák, klasszikus, és a semmihez sem hasonlítható wagyu, minden marhahús legnemesebbike kerülhet a vendég tányérjára.

A wagyu egy hagyományos japán szarvasmarha-féle, genetikai állományának köszönhetően a legkiválóbb európai fajok húsának minőségét is messze felülmúlja: zsírja nem egy elkülönült rétegben rakódik az izmokra, hanem márványszerűen átszövi a rostokat.

Ez korábbi igavonó múltjának köszönhető, így tudott energiát tartalékolni a nagy fizikai igénybevételnek kitett állat. Emiatt még sütés után is annyira szaftos, és puha, íze pedig olyan egyedi, hogy szavakkal szinte leírhatatlan; kóstolni, és élvezni kell! Kérheted steak-ként, vagy pirított zöldséges sanuki tésztával.

Ha a halételek, és tengergyümölcsei szerelmese vagy, a Fuji Japán Étteremben a mennyországban érezheted magad! Lazacot, tintahalat, angolnát, tigrisrákot, királyrákot, tarisznyarákot és Szent Jakab kagylót is találsz az állandó kínálatban, mindezt a hagyományos japán tésztákkal, zöldségekkel elkészítve. De akik valami igazán fúziós különlegességre vágynak, ők kipróbálhatják a Fuji Japán Étterem egyik fő különlegességét, a Sushi burgert. A felkelő nap országában a legtöbb étkezés tartalmazza a tenger gyümölcseit, hiszen a halászat a kezdetek óta az egyik fő élelemszerzési forrásuk. Halfogyasztáshoz való viszonyukat talán az jellemzi leginkább, hogy a hal-, és rákételeket “umi no szacsi”-nak, vagyis a tengerek ajándékának hívják, és a különböző tenger-áramlatokkal érkező első fogásokat igen nagy becsben tartják.

Az étterem minden alkalomra, és minden hangulathoz kínál megfelelő fogásokat: ha ropogósra vágysz, válassz a széles tempura kínálatból, könnyű üzleti ebéd esetén a különleges sushi és maki variációkkal tudod lenyűgözni tárgyaló partnered, romantikus, beszélgetős vacsorákhoz pedig ideális egy gusztusosan tálalt nigiri válogatás. Ha csendesebb, diszkrétebb körülmények között szeretnéd vendégeddel elkölteni az ebéded, vagy vacsorád, a Fuji privát tatami szobái is a rendelkezésedre állnak. Természetesen a házhoz szállítást is választhatod, ha otthonodban élveznéd az ízeket.

A Fuji Japán Étteremben nem csak a hagyományos japán ételeket, de az italokat is megkóstolhatod! Eredeti japán koktélokat, söröket, whiskey-t, égetett szeszféléket és többféle szakét találsz az itallapon, a felszolgálók pedig készséggel segítenek kiválasztani azt, amelyik legjobban illik a választott ételedhez, ízlésedhez.

Ha mostanra összefutott a nyál a szádban, türelmetlenül kordult legalább egyszer a gyomrod, és lelki szemeid előtt már láttad is magad, amint az elegáns étteremben részt veszel egy igazi, egzotikus kulináris utazáson, akkor ne habozz asztalt foglalni, mert garantáljuk, hogy csodás tapasztalattal leszel gazdagabb!

Szerző: Szél Anna

(Fotók : Fuji Japán Étterem)

További érdekes cikkek