A BMW a 2019-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon

2019. 09. 01. | Speed

A szeptember 12-22. között megrendezett expón első ízben gurul ki a nagyközönség elé a BMW X6 és a BMW 1-es sorozat harmadik generációja, a BMW 8-as Gran Coupé, a BMW M8 sportautó-kvartett, az új BMW 3-as Touring és az új BMW X1, valamint a sportos vezetési élmény jövőjét megelevenítő BMW Vision M NEXT tanulmányautó.

A 2019-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon a BMW a vezetés élményének jövője köré építi fel színpadát: végtelenül széles modellpalettája iránymutató innovációi és továbbfejlesztett újdonságai mellett a bajor prémiumgyártó azon elbűvölő tanulmányautóit és úttörő technológiai megoldásait is reflektorfénybe gurítja, amelyek az elkövetkező években jelentős mértékben meghatározzák majd a személyes mobilitás fejlődését. A 68. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon kiállított új modellek a BMW Group portfóliójának rendkívüli sokszínűségét, valamint a „Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégia részeként megfogalmazott négy technológia-fejlesztési alappillér, az intelligens szolgáltatás-paletta innovációira épülő, nagymértékben automatizált, tökéletesen hálózatba kapcsolt, tisztán elektromos meghajtású személyes mobilitás terén mutatkozó innovációs márkaerősséget éltetik.

A BMW márkatörténetében véghezvitt eddigi legátfogóbb modellújítási és -fejlesztési hullám eredményeként a BMW Group 2019 januárja és júniusa között több gépkocsit adott el világszerte, mint a korábbi pénzügyi esztendők első hat hónapjában bármikor. A müncheni központú vállalatcsoport ezzel továbbra is a világ legsikeresebb prémiumautó-gyártója, amely az összes jogi követelménynek, technikai előírásnak és egyéni preferenciának maradéktalanul megfelelő modelljeivel a világ több mint 160 országában szolgálja ki ügyfeleit. Rugalmasan alkalmazkodó értékesítési stratégiája és változatos termékportfóliója mellett a BMW a prémium szegmens legátfogóbb hajtáslánc-technológiai palettájával büszkélkedhet, amelyen a leghatékonyabb benzines és dízelüzemű motorokkal szerelt, hagyományos belsőégésű technikákon túl tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiák is megtalálhatók. Az elmúlt évek során a BMW Group jelentős mértékű járműfejlesztési előnyre tett szert riválisaival szemben a rugalmasan alkalmazható járműstruktúrák kidolgozásával, amelyeknek köszönhetően bármelyik modellsorozatát a változó piaci követelmények és ügyféligények szerint, gyorsan és hatékonyan, különböző hajtáslánc-technológiákkal felszerelve képes korszerűsíteni, illetve aktualizálni. A bajor prémiumgyártó gyártási rendszerének eme kiváltképp ügyfélközpontú rugalmasságát a világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő BMW X3 Sports Activity Vehicle modell is kiválóan illusztrálja, amelyet 2020-tól különféle belsőégésű erőforrásokkal, plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával és tisztán elektromos meghajtással is megrendelhetnek a márka ügyfelei. A BMW Group azon magas fokú szaktudása, amellyel még a legösszetettebb, bámulatosan sokrétű technológiákat is képes tökéletesen a különféle járműstruktúrákba integrálni, a vállalatcsoport meghatározó piaci pozícióját nyomatékosítja az autóipar beszállítói és újdonsült szereplői között kialakult, végtelenül kiélezett piaci versenyben.

A BMW Group, mint az elektromos mobilitás piacvezető úttörője

Idejekorán kifejlesztett és sorozatgyártásba küldött modelljeivel a BMW Group a hálózatról tölthető gépkocsik piacvezető gyártójává nőtte ki magát, mindegyik riválisánál szélesebb modellpalettával szolgálva ki ügyfeleit. Németországban a vállalat abszolút piacvezetőnek számít a tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt új gépkocsik értékesítése terén, miközben Európában és globális szinten is a legsikeresebb prémiumautó-gyártóként jegyzik.

A BMW 2-es sorozat, a BMW 3-as sorozat, a BMW 5-ös sorozat, a BMW 7-es sorozat, a BMW X5 és a MINI Countryman plug-in hibrid hajtáslánc-technológiáiban, illetve a BMW i modellekben bevezetett legkorszerűbb akkumulátorcella-technológia nem csupán az energiatároló egység egyetlen feltöltésével megtehető tisztán elektromos hatótávolságot, de a járműtöltéshez kapcsolódó kényelmi funkciók sorát is növeli, amelyekkel az elektromos mobilitás egyre több ember és egyre szélesebb célcsoportok számára válik kézzelfogható alternatívává. A hálózatról tölthető gépkocsik elterjedésével és az olyan digitális szolgáltatások kifejlesztésével, mint például a metropoliszokban kijelölt „zöld zónákat” automatikusan felismerő BMW eDrive Zones funkció, a bajor prémiumgyártó legújabb, Frankfurtban is bemutatkozó, plug-in hibrid hajtáslánc-technológiákkal szerelt modelljei a nagyvárosok széndioxid-terhelését is jelentős mértékben csökkentik.

2020-ban a BMW Group újabb hálózatról tölthető gépkocsikról rántja le a leplet, így többek között a BMW X3, a BMW X1 és a BMW 3-as Touring plug-in hibrid hajtáslánc-változatairól, valamint az első tisztán elektromos meghajtású MINI-ről, amely a 2019-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon ünnepli világpremierjét. A MINI Cooper SE modellben a müncheni központú vállalatcsoport mindazon járműtechnológiai szaktudása egyesül, amelyet az elmúlt években a BMW i modellek kifejlesztése, illetve az úttörő technológiák házon belüli átörökítései során halmozott fel. 2023-ra a BMW Group huszonöt tagúra bővíti fel hálózatról tölthető modellpalettáját.

A vezetés élményének páratlan sokszínűsége, avagy a BMW premierjei a 2019-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon

A világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő BMW X modellcsaládnak a legújabb Sports Activity Coupé modell világpremierje ad újabb lendületet: az új BMW X6 a 2019-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon mutatkozik be először a nagyközönség előtt, a kategóriateremtő BMW-ikon harmadik nemzedékével örvendeztetve meg a rajongókat. A frankfurti expó főbejáratánál található 11-es csarnokba kilátogató vendégeket a BMW jövőbe mutató tanulmányautói és koncepciói mellett a gyártó legújabb modelljei fogadják majd, amelyek a BMW által fémjelzett vezetési élmény megannyi szegmensben átélhető, végtelen sokoldalúságát hivatottak feltárni. Reflektorfénybe gurul többek között a kompakt kategória etalonjaként érkező BMW 1-es sorozat harmadik generációja, a négyajtós luxus sportautóként megálmodott BMW 8-as Gran Coupé, a sportosságáról és sokoldalúságáról ismert BMW 3-as Touring új nemzedéke, valamint az új BMW X1 is. Sőt mi több, a nagyközönség a 68. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon láthatja először a BMW X5 Protection VR6 névre keresztelt, speciális célú páncélozott modellt is, amely a minden terepen kikezdhetetlen teljesítményt a legmagasabb fokú személybiztonsági védelemmel párosítja.

A BMW Vision M NEXT tanulmányautó premierjével a bajor prémiumgyártó a vezetés legsportosabb élményének jövőképébe enged idő előtti betekintést. A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával felszerelt progresszív sportautó az igéző formanyelv és az úttörő hajtáslánc-technológia magával ragadó párhuzamát jeleníti meg.

Világpremier: az új BMW X6

A bajor prémiumgyártó első ízben a 2007-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon gurította reflektorfénybe a BMW Concept X6 tanulmányautót, amellyel egy csapásra új járműkategóriát teremtett: a Sports Activity Coupé modellek szegmensét. Most, tizenkét esztendővel később a sorozatgyártásban kínált sikermodell harmadik nemzedéke ugyanezen a színpadon ünnepli világpremierjét. Az új BMW X6 a BMW X modellcsalád tagjaira jellemző agilitást és sokoldalúságot a márka legendás kupé modelljeinek jármű-sziluettjével egyesíti, minden korábbinál vonzóbb formában. Letisztult vonalvezetésével, erőteljes formanyelvével és dinamikus karosszériaarányaival az újdonság a magabiztos és tekintélyt parancsoló kisugárzást nyomatékosítja, a vezetés egyszerre sportos és luxus minőségű élményét pedig fejlett hajtáslánc- és futómű-technológia, valamint egy sor innováció kelti életre. Az opcionális extrafelszereltség részeként a modellhez az adaptív LED-technológiás első fényszórókkal dolgozó BMW Laserlight lézerfény-technológia is megrendelhető, az új BMW X6 ráadásul a bajor prémiumgyártó sorozatgyártásban kínált modelltörténetének első olyan négykerekűjeként debütál, amelynek opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján a világító BMW-hűtőrács is megtalálható.

Az új BMW X6 utastere egyszerre áraszt sportos és exkluzív hangulatot. A modell széleskörű alapfelszereltségének része a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés is, amely egy teljes mértékben digitális műszeregység és egy 12,3” képernyő-átmérőjű központi kijelző párosával dolgozik. Az újdonság egyik leginnovatívabb járművezérlő technológiája a BMW Intelligens Személyi Asszisztens (BMW Intelligent Personal Assistant), amely egy önmagát fejlesztő, digitális személyiséggé érő mesterséges intelligencia képében válaszol a vezető „Helló BMW!” („Hey BMW”) kezdetű mondataira. Az opcionális extrafelszereltségek között eközben a termoelektromos (fűthető és hűthető) pohártartók, a prémium minőségű üvegből készült gombok és kapcsolók, a Sky Lounge funkcióval kiegészített panoráma üvegtető, az Ambient Air légfrissítő csomag és a Bowers & Wilkins Diamond+ 3D Surround audiorendszer is megtalálható. Az új BMW X6 négyféle erőforrással érkezik meg az utakra, 2019 novemberében. A paletta csúcsán két BMW M Performance modell áll, egy extrém erőteljes V8-as benzinmotorral és egy négy turbófeltöltővel szerelt, soros hathengeres dízellel.

Autószalon-premier: az új BMW 1-es sorozat

Az új BMW 1-es sorozat széleskörű frissítéseken átesett formanyelvvel és hajtáslánc-technológiával írja tovább a BMW prémium kompakt szegmensben megkezdett sikertörténetét. A harmadik nemzedékébe lépő modellsorozat bemutatkozásával a BMW csúcstechnológiás elsőkerék-meghajtású padlólemeze is világpremierjét ünnepli, amely úgy kínál jelentős mértékben megnövelt utastéri helykínálatot, hogy közben az eddigi legdinamikusabb menetteljesítménnyel és kategóriaetalon agilitással kényezteti a bajor prémiumgyártó ügyfeleit. Sőt mi több, az újdonság 2019 szeptemberi premierjét követően a modellhez a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás is azonnal elérhetővé válik – a 225 kW / 306 lóerő maximális teljesítményre képes BMW M135i xDrive  és a 140 kW / 190 lóerő maximális teljesítményű BMW 120d xDrive modellpároshoz.

A BMW által fémjelzett vezetési élmény eme merőben új formáját számos futómű-technológiai és járművezérlő innováció kelti életre. Kulcsfontosságú alkotóelem e téren az ARB technológia (hajtásfüggő kipörgés-korlátozás), amely belsőégésű erőforrással szerelt modellben most először kerül sorozatgyártásba és minden korábbinál gyorsabban, illetve pontosabban kontrollálja az egyes kerekek kipörgését. Az új BMW 1-es sorozathoz alapfelszereltségként kínált ARB technológia kipörgésvezérlő rendszerét a tervezők a dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control) vezérlőegysége helyett közvetlenül a motor vezérlőelektronikájába integrálták, amelynek köszönhetően a jelcsatorna jelentősen lerövidült. Az információáramlás így háromszor, a vezető által érzékelt rendszerreakció pedig tízszer gyorsabb lett. A dinamikus menetstabilizáló rendszerrel szorosan együttműködő, hajtásfüggő kipörgés-korlátozás ráadásul anélkül csökkenti az elsőkerék-meghajtású modelleknél tapasztalható hajtási befolyást, hogy megtörné az oldalirányú gyorsulás felépülésének folyamatát. Sőt mi több, a BMW M135i xDrive első tengelyén egy vadonatúj fejlesztésű, teljesen mechanikus Torsen önzáró differenciálmű is dolgozik, amely az első féltengelyek összezárásával még sportosabb vezetési élményt ígér. Az új BMW 1-es sorozathoz ráadásul az opcionális extrafelszereltség részeként a változó lengéscsillapítás-vezérléssel (VDC – Variable Damper Control) dolgozó adaptív futómű is megrendelhetővé válik. A csúcstechnológiás innovációk sorát gyarapítja továbbá a forradalmi kijelző- és járművezérlő koncepció, a modellsorozatban elsőként bemutatkozó BMW Head-Up kijelző, megannyi intelligens vezetést támogató rendszer, a BMW Intelligens Személyi Asszisztens, valamint a BMW Connected és a BMW ConnectedDrive számos digitális szolgáltatása.

Autószalon-premier: a BMW 8-as Gran Coupé

A bajor prémiumgyártó az új BMW 8-as sorozat harmadik tagjának debütálásával folytatja a luxusszegmensben megkezdett portfólió-bővítési intézkedéseket: egyedülálló karosszériakoncepciójával, valamint a legintenzívebb menetdinamikai tulajdonságokat valóra váltó hajtáslánc- és futómű-technológiájával a BMW 8-as Gran Coupé a luxusszegmens legsportosabb négykerekűjeként ünnepli világpremierjét. A négyajtós luxus sportautó 201 milliméterrel hosszabb tengelytávolsággal érkezik meg az utakra, mint az új BMW 8-as Coupé, amely jelentős mértékben nagyobb menetkomfortot garantál. A tervezők a tengelytávolság növekedésének minden milliméterét a hátsó üléssorban helyet foglaló utasok kényelmének szentelték alá, akik így két teljes értékű ülésben élhetik át a sportautós utazás fejedelmi élményét. Hivatalosan a BMW 8-as Gran Coupé 4+1 üléses sportautóként érkezik meg az utakra, rövidebb távokon így a két hátsó ülés közé ékelt harmadik ülőhely is használható, teljes értékű biztonságiöv-rendszerrel.

A négyajtós sportautó az új BMW 8-as Coupé műszaki alapjaira építkezik, az egyszerre elegáns és sportos formanyelv a jellegzetes karosszériaarányok mellett így minden szögből azonnal felismerhető. Az újdonság utasterének luxus atmoszféráját bőséges alapfelszereltség hangsúlyozza, amelynek többek között a Vernasca bőrkárpitozás, a műszerfalon és az ajtók felső részén végigfutó bőrborítás, a hangulatvilágítás és a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés is része. Az új BMW 8-as sorozat négyajtós karosszériaváltozatához exkluzív felszereltségi opcióként válik elérhetővé a hatalmas méretű panoráma üvegtető, a négyzónás automata légkondicionáló, illetve a hátsó oldalablakok és a hátsó ablak elektromosan vezérelhető napellenzői. Az újdonság 2019 szeptemberében kezdődő piaci bevezetésével párhuzamosan háromféle erőforrás válik elérhetővé a modell motorházteteje alá: a 235 kW / 320 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres dízelmotor, a 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményű soros hathengeres benzinmotor és a 390 kW / 530 lóerő maximális teljesítményre képes V8-as benzinmotor, amelyekhez nyolcfokozatú Steptronic automataváltó és BMW xDrive intelligens összkerékhajtás csatlakozik. A BMW 840i Gran Coupé hátsókerék-meghajtással debütál.

Autószalon-premier: a BMW M8 sportautó-kvartett

A BMW M GmbH a nagyteljesítményű sportautó-paletta vadonatúj fejlesztésű kvartettjével gurít új mércét a luxusszegmens élére: bemutatkozik a vezetés abszolút élményét éltető portfólió négy csúcsmodellje, az új BMW M8 Coupé, az új BMW M8 Competition Coupé, az új BMW M8 Cabrio és az új BMW M8 Competition Cabrio. Az újdonságok motorházteteje alatt egy kivételesen magas fordulatszám-tartományig kalibrált, BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó V8-as benzinmotor található, 441 kW / 600 lóerő, illetve 460 kW / 625 lóerő maximális teljesítménnyel. A nagyteljesítményű erőforráshoz egy Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltó kapcsolódik, a bőséges erő pedig a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtáson és az aktív M differenciálművön keresztül jut az úttestre.

A mérnökök a típus-specifikus futómű-technológiát a versenypályás használat egyedi követelményei szerint tervezték meg és finomhangolták. Az egyik legkiemelkedőbb műszaki újítás e téren a vadonatúj fejlesztésű, BMW M-specifikus integrált fékrendszer, amely kétféle pedál-visszajelzési lehetőséget is kínál a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek. A középkonzolon található új „Setup” gombbal ráadásul a bajor prémiumgyártó ügyfelei az erőforrás, a lengéscsillapítók, a kormánymű, a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtás és a fékrendszer karakterisztikáját is saját preferenciáik, illetve az adott vezetési szituáció követelményei szerint hangolhatják át. Szintén újításként debütál a középkonzolon az „M Mode” gomb, amelyen keresztül a bajor prémiummárka ügyfelei a vezetést támogató rendszereket, illetve a digitális műszerfal és a BMW Head-Up kijelző tartalmát szabhatják személyre. Az új sportautó-kvartett dinamikus karakterét számos típus-specifikus BMW M stílusjegy nyomatékosítja, amelyek nem csupán a modellek kiállását, de menettulajdonságaikat is javítják. Az utastér vonalvezetését és kialakítását úgy álmodták meg a tervezők, hogy az minden vezetési szituációban a luxus színvonalú exkluzivitást és a vezetés magával ragadó élményét hirdesse.

Autószalon-premier: az új BMW 3-as Touring

Dinamikus megjelenés, érezhetően intenzívebb vezetési élmény és innovatív részletekben bővelkedő funkcionalitás jellemzi a 2019-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon debütáló, új BMW 3-as Touring modellt, amely 2019 szeptemberében a márkakereskedésekbe is megérkezik. Legkorszerűbb erőforrásaival és innovatív futómű-technológiájával a BMW 3-as Touring hatodik modellgenerációja ismét a sportautós agilitás és a dinamikus menetteljesítmény mércéjeként szolgál a prémium középkategóriában. A portfólió csúcsán az új BMW M340i xDrive Touring foglal helyet, amelynek motorházteteje alatt egy 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor dolgozik. 2020 nyarán a bajor prémiumgyártó első plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt Touring modellje is világpremierjét ünnepli, az új BMW 3-as Touring égisze alatt.

Az új BMW 3-as Touring csúcstechnológiás funkcionalitását egy sor intelligens részlet fokozza, így többek között a csúszásmentes csomagtér-sínek és a két részben nyitható csomagtérajtó. A csomagtér alapesetben 500 literes térfogata a hátsó ülések ledöntésével akár 1 510 literig bővíthető. A vezetési élmény és a menetkomfort egyedülálló harmóniájáról mindeközben prémium minőségű utastér, felsőkategóriás alapfelszereltség, kifinomult kijelző- és járművezérlő koncepció – amelynek az opcionális extrafelszereltség részeként a BMW Gesztusvezérlés és a BMW Intelligens Személyi Asszisztens is része –, valamint a BMW Connected és a BMW ConnectedDrive legkorszerűbb digitális szolgáltatásai gondoskodnak.

Autószalon-premier: az új BMW X1

A 2019-es Frankfurti Nemzetközi Autószalon látogatói a BMW X1 minden korábbinál vonzóbb nemzedékével találkozhatnak. A bajor prémiumgyártó legkisebb Sports Activity Vehicle modellje – amely abszolút sikertörténetet ért el a prémium kompakt szegmensben – részletekbe menően finomhangolt formanyelvvel, továbbfejlesztett hajtáslánc-technológiával, a járművezérlés és a járműkapcsolat terén pedig felsőkategóriás felszereltségi opciókkal gurul reflektorfénybe. Megnövelt hűtőrácsával és újratervezett fényszóróival az új BMW X1 még határozottabb, még egyedibb kiállást garantál, az utastér funkcionalitását pedig kivételesen magas szintű sokoldalúság és prémium minőség fokozza. Az új BMW X1 opcionális extrafelszereltségeket egyesítő portfólióján ráadásul a 10,25” képernyő-átmérőjű központi kijelző, megannyi intelligens vezetést támogató rendszer és a BMW ConnectedDrive átfogó szolgáltatás-palettája is megtalálható.

Az új BMW X1 legkorszerűbb, három- illetve négyhengeres benzinmotorjai és dízelmotorjai tökéletesen lefedik a 103 kW / 140 lóerő és a 170 kW / 231 lóerő közötti teljesítmény-tartományt. Az erőforrásokhoz hatfokozatú manuális váltó, hétfokozatú duplakuplungos Steptronic automataváltó vagy nyolcfokozatú Steptronic automataváltó kapcsolódik, elsőkerék-meghajtással vagy BMW xDrive intelligens összkerékhajtással. 2020 tavaszán az új BMW X1 plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozata is megérkezik az utakra.

Autószalon-premier: a BMW Vision M NEXT tanulmányautó

A BMW Vision M NEXT tanulmányautó a BMW Weltben megrendezett #NEXTGen fesztivál fénypontjaként ünnepelte világpremierjét, a 2019-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon pedig a nagyközönség is bepillanthat általa a BMW M GmbH jövőjébe. Ahogyan a Frankfurtban szintén színpadra guruló BMW Vision iNEXT tanulmányautót, úgy a BMW Vision M NEXT tanulmányautót is a közeli jövő vezetési élményével felvértezve, egyedüli prototípusként készítette el a gyártó. A tisztán elektromos meghajtású BMW Vision iNEXT tanulmányautó „Ease” üzemmódjával a BMW azt mutatja be, hogy az automatizált járművezetés térnyerésével miként alakulhat át az ügyfelek fedélzeti időtöltése, miközben a „Boost” üzemmód a vezetés színtiszta, érzelmekkel átitatott élményére helyezi a hangsúlyt. Ezt hivatott tovább fokozni a BMW Vision M NEXT tanulmányautó, amely egy lélegzetelállító formanyelvbe épített, plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt progresszív sportautóként emeli a vezetőt az élmény középpontjába, egy végtelenül letisztult utastérben. Az erőtől duzzadó plug-in hibrid hajtáslánc-technológia a sportos vezethetőség új dimenziójával kecsegtet, az elektromos rásegítésű összkerékhajtás és a zabolátlan hátsókerék-meghajtás lehetőségét kínálva fel, akár tisztán elektromos erőforrással, akár a négyhengeres turbómotor teljesítményének kiaknázásával. A plug-in hibrid hajtáslánc-technológia maximális rendszerteljesítménye 441 kW / 600 lóerő, amellyel a modell kevesebb, mint 3,0 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. A BMW Vision M NEXT tanulmányautóból a még extrémebb vezetési élmény érdekében egy gombnyomással a BOOST+ üzemmód is előhívható, amely átmeneti teljesítménytöbbletet garantál. A tanulmányautó egyetlen feltöltéssel több mint 100 kilométer tisztán elektromos hatótávolságot kínál, amely lehetővé teszi, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfelei az utazások túlnyomó többségét zéró emisszióval abszolválják, legyen szó akár nagyvárosi közlekedésről, akár városokon túli ingázásról.

Hamisítatlanul sportautós karosszériaarányaival, alacsony építési módjával, ék alakú jármű-sziluettjével, sirályszárnyas ajtajaival és letisztult formanyelvével a BMW Vision M NEXT tanulmányautó a dinamikus menetteljesítmény klasszikus stílusjegyeit a vezetés hosszú távon fenntartható élményével egyesíti. A kormány mögött innovatív technológia segít a vezetőnek az útra koncentrálni: a tanulmányautó fókuszálási logikája a BMW által fémjelzett, vezetőre összpontosító kialakítás következő szintjét testesíti meg, amelynek értelmében a vizuális felületeken kijelzett információk az autó sebességéhez igazodnak. Az intelligens technológia a haladás tempójának emelkedésével párhuzamosan az adott vezetési szituáció szerint egyre relevánsabb információkat egyre inkább a vezető látómezejének középpontjába vetíti.

Szerző: BMW Group

(Fotók : BMW Group)

További érdekes cikkek