Zárd ki a civilizációt és szállj meg egy jurtában az Alföldön – Ruzsa Homoki Lodge

2019. 02. 20. | Travel

Nem kell minden áron külföldre sietni, ha valamilyen különleges helyen szeretnénk kipihenni a fárasztó hétköznapokat, elég csak leautózni a dél-alföldi Ruzsára, ahol a Homoki Lodge glamping várja vendégeit. Mi az a glamping? A glamping szó jelentése két angol szó, a glamour és a camping szavak összeolvadásából keletkezett, jelentése lényegében luxuskemping.

Nehéz eldönteni, hogy a luxus vagy a kemping részén volt-e a hangsúly, de a megvalósítás az egészen egyedire sikeredett.

A kemping részét itt ne úgy képzeljük el, hogy betolatunk a lakókocsinkkal az erre kijelölt füves placcra és a kiszolgálás kimerül az elektromos és víz csatlakozásban. A Homoki Lodge három szintes, luxus jurtákban szállásolja el az erre fogékony utazókat. A jurták felszereltségét böngészve nyer értelmet igazán a luxuskemping kifejezés. Pezsgőfürdő, padlófűtés, tv, klíma és minibár is rendelkezésre áll. A jurtánk teteje nyitható, így a csillagos eget böngészve hajthatjuk álomra a fejünket, ami nem csak leírva tűnik felejthetetlen élménynek…

A Homoki Lodge megálmodója, a bécsi származású építész Oliver Christen és neje a kilencvenes években vett először Magyarországon tanyát, majd pedig 2002-ben kezdtek idegenforgalommal foglalkozni. Ma már itt élnek ők is a tanyavilágban. Elmondásuk szerint az Európai látogatókon kívül vannak vendégeik Amerikából és Dél-Amerikából is. Sokan közülük magyar felmenőkkel rendelkeznek és így szeretnék megmutatni családjuknak az őseik hagyományait.

A Homoki Lodge-ba ellátogató vendégek gasztronómia terén sem fognak csalódni, ugyanis a Fine Restaurant díjat (2017) elnyerő ételek alapanyagait kizárólag hazai kézműves termelőktől szerzik be. Az így készült ételek a tradicionális magyar ízeket és az osztrák-magyar monarchia konyháját elevenítik fel. A hibátlan kivitelezés magasra pozicionálja a helyet ilyen szempontból is és ezt csöppet sem bánjuk!

A birtokon található még több felújított épület is, amelyek már csak az enteriőr miatt is magával ragadják az embert. Napközben különböző hagyományőrző programokkal tudunk színt vinni az ottlétünkbe. Lehetőség van lovaglásra, szafarira, íjászatra és sok egyébre, este pedig az úszómedencében vagy a privát jurtánk pezsgőfürdőjében lazíthatunk.

Kétség sem fér hozzá, hogy hagyományőrzésből nem lesz hiánya annak, aki ide ellátogat!

Mivel egy egészen egyedi és különleges szállásról van szó, ezért a szálláshelyek gyorsan feltöltődnek. Foglalj itt, hogy le ne maradj!

(Fotók: booking.com)

További érdekes cikkek