Szállások, ahonnan ki sem mozdulnál utazásod alatt

2019. 02. 15. | Travel

1. Bambusz ház Balin

Ha Balira megy az ember akkor úgy általában fel van rá készülve, hogy természetközeli élményekben lesz része, de a pontot a természetközeli-re igencsak fel tudná tenni ez a teljes egészében bambuszból készült ékszerdoboz.

Próbáljuk elképzelni együtt: reggel a beszűrődő napfény kelt ki a bambuszból készül ágyból. A panoráma ablak felé lépkedsz a bambusz rudakból álló padlón az emeleten és mikor az ablakhoz érsz a tökéletesen zöld természet köszön vissza. Kinyitod az ablakot és hallod a patak csobogását, érzed a párás, friss levegőt.

Mindössze annyi a dolgod, hogy eldöntsd hol akarsz jógázni a kertben és melyik függőágyban pihenj utána egyet.

2. Privát tengerpart Brazíliában

Minden az óceánról szól ebben a parti sziklákra épült brazíliai apartmanban. A ház minden helyiségéből rálátni a vízre, ráadásul a döntött panoráma ablakoknak köszönhetően olyan érzést nyújt a szállás, mintha egy vízre bocsátott hajón laknánk. Ezt az érzést növeli a mindenhol visszaköszönő faborítás is az épületben.

A telek egyébként egy természetvédelmi terület része, gyönyörű és gondozott, amilyennek egy ilyen földi paradicsomnak lennie kell.

El tudnánk itt tölteni egy hetet minden rábeszélés nélkül.

3. Hollywood-i panoráma luxus lakókocsiból

Bizonyára mindenkinek luxus házak, medencés villák és többszintes kastélyok ugranak be Hollywoodról ha stílusos szállást kellene keríteni a környéken. Van azonban nem kevés életérzés abban is ha egy luxus szintre felhúzott igazi amerikai lakóautóban töltesz el egy kis időt a sztárok szomszédságában.

Nem kell azért megijedni, a házigazdák minden kényelmi extrával ellátták a szállást. Saját teraszról figyelheted a város éjjeli fényeit és a nyári melegben a kerti zuhany is jól jön ha hűsítésról van szó. Tehát kalandra fel, vár az ígéret földje és ez a kreatív kis kuckó!

4. Lombház az esőerdőben

Ismét Brazíliában járunk, úgy tűnik arrafelé szeretik különleges szállásokkal csalogatni a turistákat. Esetünkben egy lombházat vetnek be, amely tényleg úgy néz ki, mintha csak úgy lebegne a fák között. Apró fahídon lehet megközelíteni a lakást, belül magától értetődően fából van a legtöbb dolog.

Úgy gondoljuk remek lehetőség a szállás egy kis elvonulásra, madarak tanulmányozására, vagy csak szimplán egy különleges élménynek is. Gyerekeknél biztos a siker!

5. Jungel a belvárosi tömbházban

Általában az emberek azt az elvet követik az otthonuk kialakításában, hogy belül legyen minden mesterségesen komfortossá tett, modern és ember alkotta, kint a kertben pedig legyen minél több a természetből. Ennél a Melbourne-i lakásnál viszont minden fordítva történik.

Abszolút a belvárosban vagyunk, a nyüzsgő utcáról lépünk be egy sokemeletes házba majd annak a liftjébe. Minden megfelel a modern, ember alkotta környezetnek.

Amikor viszont benyitunk a lakásba hirtelen nem is tudjuk, hogy beléptünk vagy kiléptünk onnan. Belül a naturalizmus csodája fogad.

Nem hiába került be az Airbnb különleges minőséget adó szállásainak listájába ez az oázis. Már csak az állatok hiányoznak a teljes képzavarhoz, hogy hol is vagyunk? A nappali füvesített erdei tisztás, a konyhában mohafal vár, az étkezőben fatörzseken foglalunk helyet, a hálóban pedig tényleg a felhők felett lebeghetünk. Semmi kétség afelől, hogy telitalálat lett ez a belsőépítészeti csavar!

(Fotók : airbnb.com)

További érdekes cikkek