Sushi burgerrel újít a Fuji Japán Étterem

2019. 02. 17. | Gastro

Amikor azt hiszed, hogy a japán konyha csak sushiból és nyers halakból tevődik össze, akkor fogja magát a Fuji Japán Étterem és csavar az egészen egy olyan merészet, amit legvadabb álmainkban sem gondoltunk volna.

Vegyünk egy tapasztalt séfet, akinek már a kisujjában van a japán gasztronómia és adjunk hozzá egy nagy adag vagányságot, majd hintsük meg amerika egyik klasszikus ételével, a burgerrel. Ebből lesz a Sushi burger.

Úgy gondoljuk ezt nevezik konyhaművészetnek!

A tradicionális japán konyhaművészet elkötelezett hazai nagyköveteként tarthatjuk számon 1991 óta a Buda szívében található Fuji Japán Éttermet, ahol gondoltak egyet és megalkottak három burgert. Kezdetben csak a gasztro kalandoroknak akartak valami újat mutatni a sushi, gyu és a prémium wagyu burgerrel, de a kirobbanóan jó fogadtatásnak köszönhetően a Sushi burger 2019-től már örökös tagságot nyert az étlapba.

Az amerikai burgerek ihlette, de hagyományos japán alapanyagokból készült sushi burger például egyszerre egy kicsit merész, fúziós és ötletes, de a legjobb talán mégis az benne, hogy egyszerűen nagyon finom. És valahol mégis ez az egésznek a lényege…

A pontos alkotóelemei a burgernek pedig a következők:

▪️ Lazac
▪️ Avokádó
▪️ Jégsaláta
▪️ Bacon
▪️ Sajtkrém
▪️ Rambóretek csíra
▪️ Csípős majonéz
▪️ Sushi rizsbuci

(Fotók: Fuji Japán Étterem)

További érdekes cikkek