Luxus minőségű kutyatáp ami még a földet is óvja – Cricksydog

2019. 08. 20. | Business

„Akkor jött a fordulópont az életemben, amikor egyszer 2017 tavaszán, kíváncsiságból megnéztem, hogy mit is adunk Foltinak enni. Volt a kutyatáp címkéjére aztán minden írva. Eléggé kiábrándultam, és ekkor jött a nagy ötlet!”

Vargyas András, a Criskydog alapítója számolt be nekünk arról, hogyan reformálják meg a kutyatápok piacát.

A titkos összetevők, avagy miért választottuk a rovarokat fehérjeforrásként?

A tömeges állattenyésztés hatalmas erőforrásokat igényel, és rendkívüli módon árt a környezetnek. Ezen kívül sajnos manapság nagyon jelentős az antibiotikumok túlzott használata, amelyek azt a célt hivatottak ellátni, hogy az állatokat mindig egészségesek maradjanak.

Éppen a fent említett kettő probléma miatt lett kifejlesztve, a CricksyDog rovarfehérje alapú superfood-ja, ami egy gabonamentes kutyaeledel, és ami a fekete légy lárvából kinyert fehérjén alapul. Mindemellett a rovarokból kinyert fehérje előállításához, csak a tized annyi energia szükséges, mint a szarvasmarha tenyésztéséhez képest. Hiszen 10 kg élelemből a rovarok körülbelül 9 kg, amíg a szarvasmarha csak megközelítőleg 1 kg fehérjét állít elő. Emellett sem a lárvák, sem a kifejlett rovar egyedek nem betegszenek meg. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy antibiotikumok használata nélkül tenyészthetővé váljanak.

Ráadásul e kutyaeledel rovar fehérjéinek gyakorlatilag nincsen semmilyen allergiás potenciálja sem. Ennek a CricksyDog superfoodnaka használatával nem csak enyhíted a környezetterhelést, de még ráadásul egy egészséges és ízletes ételt is kínálsz a kutyusodnak, amelyet biztosan szeretni fog. Mindezek mellet nem elhanyagolható előnyökkel is jár, ha rovarfehérjéből készült táppal eteted kutyusod.

A felhasznált fehérjék minőségét teljes aminosavprofil jellemzi. Minél több aminosav van jelen bennük, annál több fehérje nyerhető ki minden egyes kilogrammból, ráadásul annál jobb az alkalmazott fehérjék minősége is. Az aminosavak alkotják a fehérjéket. Például a növények csak néhány aminosavat tartalmaznak. Néhány hús viszont egyáltalán nem tartalmazza az összes aminosavat.

A fekete katona lárváiból  kinyert fehérje (amiket a CricksyDog is használ), teljes aminosavprofilt mutatnak igen nagy koncentrációban. A rovaroknak évezredeken keresztül mindenféle környezeti hatással szemben ellenállónak kellett lenniük, ami ezt a fehérjében dús felépítésüket eredményezte. Mivel a fekete katona légy lárvái képesek az állati fehérjékből kinyert fehérjét még átalakítani, ezért a lárva fehérjéje különösen magas minőségű. A kutyák jobban és könnyebben emészthetik ezeket a fehérjéket, mint a növényi vagy az állati társaikat.

Minden tudatos kutyagazdi ezt a megoldást választja

A kutyák félig húsevők, ezért napi minőségi húsra van szükségük a fehérje igényeinek kielégítésére. A rövid emésztőrendszerük kevés időt hagy a kutyáknak a tápanyagok feldolgozására. Éppen ezért a kutyának magas minőségű fehérjeforrásra van szükségük. Minél magasabb a fehérje aminosavszerkezete, annál kisebb a kockázata annak, hogy egy kutya ételallergiát, vagy emésztési problémákat tapasztal.

Amikor ezzel a superfooddal eteted kutyusodat, (hidegen sajtoltan készült és gabonamentesen) akkor  szinte kizárt bármilyen ételallergia lehetősége. Ezzel a szuper termékkel könnyedén segíthetsz a kedvencednek, több zavaró probléma megoldásában is, úgy, mint az állandó viszketés, vagy a hasmenés.

Ezzel a kíváló CricksyDog kutyaeledellel mindannyian hozzájárulunk a bolygónk fenntarthatósághoz és így közösen tudjuk tudatosan megvédeni a környezetünket!

Szerző: Firstrow Online Lifestyle Magazin

(Fotók : unsplash.com; cricksydog.hu)

További érdekes cikkek