Becsavarodtunk az LG új TV-jétől!

2018. 12. 30 | Tech

Olyan Tv-t mutatott be az LG a CES-en, amitől mindenki becsavarodott! Vagy feltekeredett?!

Itthon 2015-ben jelentek meg az első OLED televíziók a boltokban és azóta tudjuk, hogy ez a (egyébként szentjánosbogarak ihlette) technológia a garancia a tökéletes képi megjelenítéshez. Az OLED panelek helyigénye (vastagsága) annyira kicsi, hogy lehetővé tette a mérnökök számára az ívelt, hajlítható készülékek kifejlesztését. Az LG -aki egyébként úttörő ezen technológia terén- nem kicsit tett rá egy lapáttal, így az új 65 colos OLED tévéjük feltekerhető egy szolid kis dobozban.

A szkeptikusok már biztos legyintettek, hogy jövőbe mutató tanulmányokkal folyamatosan bombázzák a közönséget a gyártók, aztán a legtöbb ötlet megvalósítására sosem kerül sor… Nos az LG szinte nekik üzenve megszellőztette:

2019 első felében piacra kívánja dobni a gombnyomásra elsüllyedő és kiemelkedő 164 centis (65”) tv-t.

 

Megpróbáltuk összeszedni mi mindenre lehet használni a feltekerhető óriás tv-t a jövőben a prototípus funkciói és a fantáziánk szerint:

  • Adja magát, hogy a használaton kívüli tv képernyő nem feketíti a szobánk összképét, hanem eltűnik a dobozában.
  • Ha továbbgondoljuk a ‘dobozt’, akkor integrálhatjuk a televíziónkat a szekrényünkbe annak beépítésével. Valószínűleg a bútorgyártók is reagálnak a trendre és kínálnak majd megoldást arra, hogy a tévénk teljes mértékben eltüntethető legyen a szem elől.
  • Változtatható képarány: már a prototípus is tudja azt a funkciót, hogy a mindennapos 16:9-es képarányon kívül a szélesvásznú mozifilmeknél szokásos 21:9-es képarányt is alul-felül fekete csíkok nélkül tudja. Egyszerűen csak lesüllyed annyit a tv, hogy eltüntesse a kép nélküli sávokat.
  • Kihasználva a változtatható magasságot, tudjuk használni a készülékünket “okos kijelzőként”. Ilyenkor csak egy vékony sávban emelkedik ki a kijelző amin különböző információkat tudunk megjeleníteni, mint például időjárás, hírek, bejövő üzeneteink, vagy zene lejátszási listánk.

(Fotó : Wiredbugs, The Verge)

További érdekes cikkek