Extrém úti célok, különleges szállodák

2019. 08. 27. | Travel

Beutaztad már a világ több szegletét, láttál már sok szállodát, kipróbáltad a coachsurfinget és teszteltél egy-két Airbnb különlegességet is? Valami másra, valami szokatlanra vágysz, új izgalmakat keresel? Hidd el, tudunk még újat mutatni…

Irány észak – csodáld páholyból az Aurora Borealis-t!

Késő ősztől kora tavaszig valami hihetetlenül gyönyörű fényjelenség figyelhető meg a sarkkörökön túl: a légkörbe behatoló töltött részecskék által keltett időleges fényjelenség, a sarki fény tiszta éjszakákon úgy hullámzik az égbolton, mint egy finom fátyol a szélben.

És ennek megfigyelésére a világon a legjobb hely Norvégiában, Senja-szigeten található Aurora Borealis Observatory! Itt minden a sarki fényről szól: klasszikus, és luxus apartmanok kilátással, külön lounge, terasz és kültéri jacuzzi-rész, de akár speciális, átlátszó falú stárak, és félgömb alakú igluk is a kényelmes megfigyelést, és a maximális élményt szolgálják! A nappalokat pedig töltheted sétahajózással, rénszarvas etetéssel, vagy felfedezheted a környéket husky-szánnal.

Kilátás a dzsungelre?

Costa Rica buja erdeiben lapulnak meg a Finca Bellavista Treehouse Community kiadó faházai; tökéletes célpont, ha egzotikus madarak csicsergésére, és csodás kilátásra szeretnél ébredni.

Már az idejutás is egy kaland, amihez a legjobb autót bérelni, és a terepviszonyok miatt szinte kötelező a négykerék-meghajtás! Fedezd fel a környéket, fürödj vízesésben, bérelj elektromos biciklit egy hosszabb túrához, vagy vegyél részt jóga órákon…mindezt pedig vezesd le egy délutáni sziesztával a függőágyban.

5 csillagos magány egy tengeri erődben? Miért is ne?

Portshmouth partjainál található a No Man’s Fort, a Solent Forts tagja, egy egykori katonai erőd a tengeren.

Csodás luxuskörnyezetet teremtettek a belsejében, míg külsejében még mindig sok minden emlékeztet eredeti funkciójára. Tökéletes helyszín a kikapcsolódáshoz, vagy akár egy partihoz, esküvői fogadáshoz is. Sőt: van lehetőség privát bérlésre is, amikor az egész erőd csak Tiéd! Az erőd SPA részleggel, és saját étteremmel, bárral is rendelkezik, így minden adott egy szuper kikapcsolódáshoz!

Kilátás a Föld legmagasabb hegycsúcsára – minden szobából.

A Guiness-rekorder nepáli szálloda (a világ legmagasabban fekvő szállodája, 2004) pont azt nyújtja, ami a nevében is benne van: Hotel Everest View, vagyis Kilátás az Everest-re.

Lépjünk túl a nem túl fantáziadús névválasztáson, hiszen a hely, és a kilátás valóban lélegzetelállító, és mindez a tenger szintje felett 3880 méterrel! A környéken túrázási lehetőségek várnak, és már maga a feljutás is egy igazi erőpróba. Persze, ha valaki szeretne kényelmesebben, gyorsabban feljutni, a szálloda privát helikoptere is rendelkezésre áll.

Szeretsz hegyet mászni?

Ha rád esteledne menet közben, megpihenhetsz a Bivaccio Gervasutti-ban!

A Mont Blanc csúcsa felé haladva, az olasz-francia határ mellett pihenőt tarthatsz egy feltűnő, piros-fehér kapszulahotelben. 12 ember számára nyújt kicsit szűkös, de biztonságos, és mindenképp különleges szálláslehetőséget: olyan, mintha lebegne a hegy oldalában, páratlan kilátást nyújt, napelemeinek köszönhetően mindig van áram, fűtött, és még wifi-kapcsolattal is rendelkezik. Minden alkotóelemét helikopterrel kellett felvinni, és csak gyalogosan közelíthető meg. Mi ez, ha nem egy nagy kaland?

Inkább ébrednél ráják és szivárvány-színű halak látványára?

Fedezd fel a világ első tengerszint alatti szállását! A Conrad Rangali Island szálloda legújabb tagja, a ‘Muraka’ két szinten kényezteti minden érzéked: felső szintjén a Maldív-szigetek és a kék Indiai-óceán hangja, színei, illatai, míg alsó szintjén, a hálószobában csak a víz vesz körül és a csend.

Természetesen minden exkluzív szolgáltatás jár hozzá, amit csak el tudsz képzelni: búvárkodás, hajótúra, masszázs és első osztályú konyha. Nem mindennapi élmény, az biztos! Képek helyett beszéljen inkább egy videó!

Szerző: Szél Anna

(Fotók : Shutterstock, és a szállások weboldalai)

További érdekes cikkek