Budapesti penthouse-körkép

2019. 01. 23. | Style

A penthouse stílus nem meglepő módon Amerikából származik. Az ottani felhőkarcolók legfelső szintjén lévő nagy belmagasságú, körpanorámás lakásokat nevezték el így, amit eleinte művészek használtak galériának. Rövidesen aztán a tehetős réteg és kreatív belsőépítészek meglátták a lehetőséget benne, hogy fényűző otthonokat alakítsanak ki ezekből az ingatlanokból. Milyen jól is tették!

Jellemző még a penthouse-okra a hatalmas terasz, ami általában szinte körbeveszi a lakást, a falnyi széles ablakok és a körpanoráma. A tengerentúlon van még egy extra, ami hazánkban nem jellemző: a lift a ház tetején lévő penthouseban áll meg. Ilyet legtöbbször a filmekben látunk, kihasználva annak dramaturgiáját, hogy a liftajtó nyitása után máris a lakásunkban vagyunk.

Budapesten viszont nincsenek felhőkarcolók és lakásban végződő liftek sem, vannak viszont klasszikus belvárosi épületek -Európa legszebb fővárosának panorámájával- illetve új építésű lakások garmada. Ilyen épületek tetején általában megtalálható egy-egy penthouse, mintegy megkoronázva az adott házat. Áruk 100 millió forinttól bármeddig terjedhetnek, mi most körbenéztünk a jelenlegi piacon.

    110 millió forinttól indul a játék ezzel a III. kerületi, 270°-os panorámával rendelkező lakással. A 120 négyzetméteres teraszon bárpult található és messzire elláthat a leendő lakója.
    Minden burkolat Valentino csempe, a konyha is egyedi Nobilia. A lakásban a gépészet és a biztonságtechnika is vezérelhető távolról, telefonon keresztül. Ha a következő tulajdonos a növények híve, akkor jól jár a beépített öntözőrendszerrel a teraszon, így akár kialakíthat magának egy 9. emeleti kertes házat is.

Panorámalifttel érkezhetünk meg ebbe a VI. kerületi tetőtéri luxus penthouse-ba, ha nem is teljesen a lakásba, de legalább a szintre. A hatalmas terekkel rendelkező lakás minden igényt kielégítő minőségű és stílusú okos otthon is egyben.

Nem igazán létezik exkluzívabb mód a bazilika esti kivilágításának megcsodálására, mint a lakásunk tetőteraszán lévő jacuzzból egy kellemes nyári estén. Ebben a lakásban megtehetjük ezt akár minden nap. Ezek után már biztos mellékes, hogy 300 millió forint a life-time belépő erre a városnézésre.

 

Inkább a belső terekről szól ez a két szintes belvárosi otthon, bár összesen 4 terasz közül is válogathat majd a tulajdonos, ha friss levegőre vágyik. A nappaliban található hatalmas üvegfalnak hatására viszont belül is úgy érezhetjük, mintha a szabadban lennénk.

A Vígszínházra néző lakás különleges kialakításának ára van, több mint 2 millió forintos négyzetméteráron vehetjük meg ezt a 208db, egyedülálló stílusú négyzetmétert.

Ki ne szeretne olyan szomszédokat magának, mint Josh Cartu például? A híres Vörösmarty téren álló luxus társasházban ilyen kaliberű szomszédai lehetnek és a mélygarázsban Ferrarikat kerülgetni is az élete részévé válhat a kedves vásárlónak.

A pesti belváros origójában élvezheti majd ki mind a 275 négyzetmétert két szinten és használhatja a 70 m2-es erkélyt bármire. Az árcímkén túl a fél milliárd forinton áll a végső ár, talán egy kis alkuval elvihető az alatt.

(képek forrása: pinterest.com, ingatlan.com)

További érdekes cikkek