Bővítjük a bakancslistád – 10 mesébe illő európai úticél 2. rész

2019. 07. 17. | Travel

 

San Marino – San Marino

 

San Marino a világ legkisebb országainak egyike, kilenc körzet alkotja, ebből az egyik a főváros: San Marino. Csak az összehasonlítás kedvéért: területe mindössze csak 6 km²-el haladja meg Budapest XVII. kerületének a területét.  Már 301 óta köztársaság az államformája, ezzel a világ legrégebbi, ma is működő köztársasága! Számos középkori épülete maradt fent kitűnő állapotban, igazán megéri bebarangolni!

Bled – Szlovénia

 

A Bledi-tó Szlovénia legnépszerűbb turistalátványossága. Zöldellő erdők, havas hegycsúcsok, kristálytiszta víz, friss levegő. A tó közepén található sziget apró templomához nap,mint nap sokan látogatnak el. A hiedelem szerint, ha a templomhoz felvezető 99 lépcsőfokon a vőlegény felcipeli a menyasszonyát, akkor házasságuk örökké fog tartani. A másik hiedelem, hogy ha valaki megkongatja a kis templom harangját, annak teljesül egy kívánsága. Erre érdemes időt szánni, mert a templom előtt kígyózó sorok arra engednek következtetni, hogy sokan szeretnék azt az egy kívánságot. Túrázáshoz tökéletes környék, de ha ennél is tovább mennél, Bled és környéke igazi extrém-sportparadicsom! Legyen az rafting, canyoning, sziklamászás, itt mindenki megtalálja a vérmérsékletéhez és adrenalin-függőségéhez illő kikapcsolódási lehetőséget!

Rothenburg-ob-der-Trauber – Németország

 

Németországban 4 (!) Rothenburg nevű település található, így ha ezt az elvarázsolt, középkori kisvárost szeretnéd bejárni, mindenképp tedd hozzá, hogy “ob-der-Trauber”, vagyis a “Trauber (folyó) felett”. A település több, mint 1000 éves, és az őt körülölelő városfal is a XIII. század környékén épült. A városka hangulata annyira különleges, hogy megihlette a Disney rajzolóit, miközben a Pinokkió című rajzfilmet készítették, de például a Harry Potter és a bölcsek köve című filmhez is forgattak is jó pár jelenetet. Ha nyár derekán nagyon hiányozna a karácsonyi hangulat, látogasd meg a Karácsony boltot, ahol egész évben vásárolhatsz dekorációt, és belesüppedhetsz a száncsengős hangulatba. Érdemes megkóstolni a helyi édesség-specialitást is, a Schneebälle nevű, leginkább fánkra hasonlító finomságot is. Ha csak egy napra, és egy helyen állnál meg Bajoroszágon átutazva, akkor az legyen ez a hely!

 

Motovun – Horvátország

 

Motovun az Isztriai-félsziget belső részén található középkori település, ami egy magasabb domb tetejére épült. Kiváló célpontja egy egynapos kis túrának, de érdemes korán érkezni, mert parkolni csak a domb alján, a kijelölt helyen lehet, és gyalog kell onnan felsétálni.
Ha szereted a szarvasgombával készült finomságokat, akkor a legjobb helyen jársz, ugyanis a környéken termő szarvasgomba kiváló minőségű és legdrágább fajták közé tartozik! Minden évben szeptember végén rendezik meg a szarvasgomba fesztivált, érdemes ekkorra időzíteni a látogatást.

 

Levizzano Rangoneo – Olaszország

 

Modenától mindössze néhány kilométerre, a környező szőlőtőkék soraival borított dombok közül emelkedik ki ez az apró kisváros, ami az egyik legalkalmasabb hely egy késő nyári, vagy kora őszi pihenéshez. Napos, csendes, illatos és színes, minden érzékedet egyszerre kényezteti. Képzeld csak el, hogy egyik nap az ódon utcákon sétálsz, ebédre mennyei ricottás tortellinit eszel, hozzá egy pohárral a helyi borokból, másnap meg a környéket járod be gyalog, vagy akár biciklivel, hogy minden szögből megcsdálhasd ezt a gyönyörű környéket….

Szerző: Szél Anna

(Fotók : shutterstock.com)

További érdekes cikkek