Bővítjük a bakancslistád – 10 mesébe illő európai úticél 1. rész

2019. 07. 16. | Travel

Mont Saint Michel – Franciaország

 

A Normandiai partszakasz egyik legvarázslatosabb látnivalója Mont Saint Michel szigete, homokos partjainak nagy részét naponta többször is elönti a tenger. Igazi szigetté kéthavonta válik, olyankor még az 1879-ben épített gáton keresztül sem lehet megközelíteni. 708-ban kezdték el az első templomot építeni a szigetre, azóta kolostor és egy kis város is épült köré. A városka igazi középkori hangulatával repít vissza a múltba. Nappal barangolhatsz a kacskaringós, macskaköves utcákon, élvezheted a francia konyha tradicionális ételeit a fogadókban, sőt még szállást is foglalhatsz a szigeten.

Hallstatt – Ausztria

 

Csak nézz rá a képre, és már érezheted is a tiszta víz illatát, és azt a fajta friss levegőt, amit szinte harapni lehet! És ezt csak fokozza, hogy a településről kitiltották az autókat is….igazi felüdülés a tüdőnknek! Ausztriában, a Hallstatt-tó partján fekszik ez a gyönyörű kis barokk település, ami mindössze egyetlen főutcából áll. Itt található a világ legöregebb sóbányája is, már 7000 éve alapjában határozza meg a környék életét; még kelta eredetű neve is erre utal: ‘hall’ (só) és ‘statt’ (állomás, helység), vagyis ‘a só helye’. És ha a gyönyörű városkát körbejártad, mindenképp ugorj át Dachstein-be, azt a kilátást, és azt az érzést garantáljuk, hogy soha nem fogod elfelejteni!

Ronda – Spanyolország

Andalúzia egyik legszebb települése gazdag történelemmel bír: megannyi itt megforduló nép, és vallás hozzátette a maga stílusjegyeit. Legtöbben csak átutaznak a városon, pedig érdemes 1-2 éjszakára megállni, és egyszerűen csak elveszni a kacskaringós kis utcákon, hagyni hogy a lábunk vigyen, amerre akar. Ha már itt jársz, mindenképp nézd meg az Arénát, ami az épített spanyol bikaviadal arénák legrégebbike. Tökéletes kör alakú, toszkán stílusú oszlopokkal, kétszintes lelátója 5.000 nézőt tud befogadni. Innen indultak a világhírnév felé a leghíresebb torreádor dinasztiák. Leghíresebb látnivalója egyértelműen az Új Híd, ami a Guadalevín folyón ível át, és a város számos pontjráról megcsodálható.

Camara De Lobos – Madeira, Portugália

 

Az elbűvölő halásztelepülés a Portugáliához tartozó Madeira szigetén található, igazi kikapcsolódásra teremtett hely! Hangulatos ki utcáival, történelmi, több száz éves templomaival és gyönyörű panorámás kilátóival ideális hely a kirándulásokhoz és a pihenéshez. Esténként pedig megkóstolhatod a halászok aznapi fogásából készült tenger gyümölcseit!

 

 

Bruges – Belgium

 

Belgium 1000 éves gyönyörű városát sokszor nevezik észak Velencéjének, hiszen megannyi csatorna szeli át. Több száz éve változatlan óvárosa miatt igen népszerű utazási célpont. Tény, és való, hogy az építészete és a hangulatos csatornái csavargásra csábítanak, de az igazi belga sörkínálat megízlelése nélkül nem szabad eljönni onnan!

 

Szerző: Szél Anna

(Fotók : shutterstock.com)

További érdekes cikkek